Kukuřičné placky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 425 ml Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 318.7 mg
  • Vláknina 6115.8 mg
  • Vitamín A 6115.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonku očistíme a nakrájíme na kostičky. Omytou pažitku nadrobno nakrájíme a obojí smícháme se 100 g másla, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  • 2

    Kukuřici necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme.

  • 3

    Do rozšlehaných vajec vmícháme škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přidáme kukuřici, papriky, cibuli, sůl a pepř.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo. Z kukuřičného těsta vytvarujeme 12 menších placek a opékáme je z obou stran asi 5 minut. Vyjmeme je a položíme na papírovou utěrku.

  • 5

    Placky rozdělíme na talíře spolu s bylinkovým máslem. Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu