Kuřecí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 402.6 mg
  • Draslík 224.7 mg
  • Vláknina 263.3 mg
  • Vitamín A 263.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160C.

  • 2

    Kuřecí játra dobře omyjeme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kousky a společně s brandy, smetanou, vejci, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem rozmixujeme na jemný krém. Hmotu propasírujeme dřevěnou lžící přes síto a upěchujeme do pečící misky. Na závěr zapícháme snítky tymiánu.

  • 3

    Misku ponoříme zhruba do poloviny do pekáčku s vodou. Pečeme zhruba hodinu, dokud paštika nezhnědne. Necháme vychladnout a poté na hodinu dáme do lednice. Ozdobíme bobkovými listy, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě několik hodin v lednici chladit.

  • 4

    Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu