Kuřecí paštika s játry a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Sůl
  • 150 g Játra kuřecí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 5079 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 253.5 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 2749.4 mg
  • Vitamín A 2749.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájená kuřecí játra, odstavíme a přilijeme 2 dl kuřecího vývaru. Housku nakrájíme na kostičky a přidáme k játrům, aby nasákla. Kuřecí vařené maso nakrájíme na malé kousky, přidáme játrovou směs se šťávou a vše umixujeme najemno. Přidáme vejce, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a důkladně promícháme. Formu nebo zapékací misku vymažeme máslem, do ní vložíme paštikovou hmotu, přikryjeme pečícím papírem a 45 minut vaříme v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout zakrytou v hrnci, aby neoschla, studenou vyklopíme z formy. Podávat můžeme s vhodným dipem.

Komentáře k receptu