Mexická horká čokoláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Čokoláda hořká
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 160.7 mg
  • Vláknina 4025 mg
  • Vitamín A 4025 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1552.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme mléko a čokoládu, množství čokolády záleží na chuti. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a přidáme do mléka.

  • 2

    Směs zahříváme na mírném plameni, až se čokoláda rozpustí, šleháme metlou, až směs začne vařit.

  • 3

    Vyjmeme vanilku a nápoj rozdělíme do čtyř šálků nebo varných sklenic. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu