Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 260 g Vejce slepičí
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 390 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 134.3 mg
  • Vláknina 1960 mg
  • Vitamín A 1960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.

  • 2

    Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.

  • 3

    Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.

Komentáře k receptu