Fazolky s vepřovými panenkami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Anglická slanina
 - 400 g Vepřová panenka
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 125 ml Vývar z hovězích kostí
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Šalotka
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Saturejka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 398.2 mg
 - Draslík 1195.9 mg
 - Vláknina 9453.4 mg
 - Vitamín A 9453.4 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.
 - 
                                2
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.
 - 
                                3
Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.
 - 
                                4
Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.