Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí kýta
  • 200 g Paprika žlutá
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Pórek
  • 200 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 16 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 691.3 mg
  • Vláknina 5985.8 mg
  • Vitamín A 5985.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa, obložené bobkovými listy.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na čtverečky, omyté cukety na plátky.

  • 3

    Omytý pórek pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, podlijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou 8 minut. Vmícháme kefír, nasekanou petrželku, omáčku ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme a opepříme.

  • 4

    Na špízy střídavě napichujeme maso, papriky, cukety a bobkový list. Grilujeme po všech stranách asi 20 minut. Podáváme s pórkovou omáčkou.

Komentáře k receptu