Polévka z rajčat a Tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.8 mg
  • Vláknina 7850 mg
  • Vitamín A 7850 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, chvíli podusíme na pánvi spolu s očištěnou, rozkrájenou paprikou a oloupanou, na dílky pokrájenou cibulí.

  • 2

    Potom zeleninu rozmixujeme s rajčatovou šťávou a protlakem, přilijeme vodu a necháme přejít varem.

  • 3

    Polévku podle chuti osolíme a při podávání ozdobíme sezamovými semínky.

Komentáře k receptu