Voňavá polévka z tofu s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr sójový - Tofu
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 2 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Koriandr celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1687 mg
  • Vláknina 10655 mg
  • Vitamín A 10655 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme moždíř nebo spíše mixér, ve kterém vypracujeme pastu z 1,5 kávové lžičky pasty krevetové nebo ze sušených garnátů, nahrubo nasekané šalotky, pepře, kořenů koriandru, nasekaného česneku a sušeného zázvoru. Vše by mělo tvořit jednolitou směs.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání postupně rozehřejeme připravenou pastu. Zalijeme vše vodou nebo vývarem, tamarindovým pyré a rybí omáčkou. Přisypeme cukr a 3 cm dlouhý na nudličky nakrájený zázvor. Vaříme dále asi 5 minut, až bude zázvor měkký.

  • 3

    Nakonec přidáme do pánve šalotky (rozmačkané sekáčkem naplocho), na kostičky velké 2 cm nakrájené Tofu, rajská jablíčka rozkrájená na osminy a limetkovou šťávu. Vaříme ještě asi 2-3 minuty.

  • 4

    Na ozdobu posypeme lístky koriandru.

Komentáře k receptu