Artyčokový salát s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Cizrna
  • 800 g Artyčoky
  • 50 g Ořechy lískové
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2152.5 mg
  • Vláknina 74146.8 mg
  • Vitamín A 74146.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme přes noc máčet ve vodě. Fazolky blanšírujeme asi 5 minut, aby byly křupavé, scedíme a zchladíme ve studené vodě, příčně rozpůlíme. Cizrnu uvaříme ve vodě, ve které se máčela (asi 60 minut), slijeme, necháme vychladnout. Společně s fazolkami dáme do větší mísy.

  • 2

    Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka, karotku očistíme, nastrouháme nahrubo. Srdíčka artyčoků rozčtvrtíme, smícháme s mrkví, cibulí, nasekanou petrželí a koriandrem.

  • 3

    Česnek oloupeme, kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno.

  • 4

    Smícháme ocet, olej, hořčici, citrónovou šťávu, kmín, sůl, pepř a nakonec kopr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme.

  • 5

    Lískové oříšky opražíme na suché pánvi, aby voněly, a nasypeme je na salát.

Komentáře k receptu