Artyčokový salát s fazolkami a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 270 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Artyčoky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3143 mg
  • Vláknina 80355.9 mg
  • Vitamín A 80355.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umixujeme si česnek a ocet, pomalu přilijeme 250 ml oleje, směs opepříme a osolíme. Fazolky povaříme 2 minuty doměkka a scedíme. Artyčoky zbavíme stopek a povaříme je 30 minut v osolené vodě a také scedíme. Artyčoky pak rozkrojíme a vydlabeme. Spolu s fazolkami je na talíři pokapeme zbylým olejem, posypeme citronovou a pomerančovou kůrou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Česnekovou směs naklademe do artyčoků a můžeme podávat.

Komentáře k receptu