Salát z fazolek a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 150 g Cibule červená
  • 500 g Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Saturejka
  • 5 ks Bazalka
  • 8 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2151.5 mg
  • Vláknina 71430.2 mg
  • Vitamín A 71430.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibulky nakrájíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nové brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, poté pokrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Fazolky opláchneme vodou, šikmo nakrájíme, uvaříme doměkka s cibulí, stroužkem česneku a saturejkou. Uvařené slijeme a fazolky necháme okapat. Omytá rajčata krájíme na dílky, salátové listy a bazalku opláchneme, osušíme. Listy salátu roztrháme na kousky, vyložíme jimi dno mělké salátové mísy.

  • 2

    K bramborám přidáme fazolky, cibulky i s nálevem a řádně promícháme. Směs rozložíme na mísu s listy salátu a obložíme dílky rajčat.

  • 3

    Příprava zálivky: jablečný ocet rozmícháme do hladka se solí, pepřem, dvěma prolisovanými stroužky česneku, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Salát zalijeme zálivkou, ozdobíme bazalkou a podáváme ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu