Salát z fazolek a fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Fazole bílé
  • 8 g Sůl
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 g Cibule
  • 200 g Cibule červená
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Hořčice
  • 40 ml Ocet česnekový
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1512.3 mg
  • Vláknina 31329.5 mg
  • Vitamín A 31329.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, posolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet, aby pustila šťávu. Fazolky dobře opereme a odštípneme oba konce. Oloupeme mrkev, cibuli a česnek a vcelku vložíme do studené vody, ve které už máme namočené fazole. Přivedeme k varu a přihodíme fazolky. Vaříme na mírném ohni, dokud všechna zelenina není měkká. Potom vyjmeme jednotlivou zeleninu a zcedíme fazole a fazolky. Fazolové lusky přepůlíme, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a smícháme v míse. Přikryjeme a necháme odležet v lednici.

  • 2

    Mezitím připravíme dresink. Smícháme citronovou šťávu, šťávu z cibule, ocet, hořčici, pepř a nakonec olej. Dresinkem zalijeme fazolovou směs a nakonec lehce vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu