Pórkový salát ze Středozemí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 150 g Mozzarella
  • 50 g Olivy nakládané
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 38.6 mg
  • Draslík 627.4 mg
  • Vláknina 9862.9 mg
  • Vitamín A 9862.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky očistíme, pórek řádně omyjeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě po 2 minuty. Poté vyjmeme, propláchneme studenouvodou, necháme okapat. Očištěné papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na proužky, salát opláchneme, osušíme, natrháme na kousky, vyložíme jím 4 salátové misky, Mozzarellu rozčtvrtíme.

  • 2

    Do misky vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme olej, pórek s cibulkou, papriku, Mozzarellu a řádně promícháme. Salát rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a olivami.

  • 3

    Jogurt rozmícháme se solí, oreganem a prolisovaným česnekem, podáváme zvlášť v misce.

  • 4

    Salát podáváme s topinkami nebo celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu