Francouzské madlenky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 53.2 mg
- Vláknina 1765.6 mg
- Vitamín A 1765.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v chladu. 
- 
                                2Formičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vychlazené těsto zamícháme a do každé formičky dáme lžíci, těsto se samo během pečení rozlije do formičky a udělá uprostřed kopeček. 
- 
                                3Pečeme v předehráté troubě na 190°C. Po chvíli můžeme snížit teplotu na 150°C a dopéct madlenky dokud nebudou okraje zlaté. 
- 
                                4Větší formičky 11-13 minut, menší 7-9 minut. Upečené cukroví necháme chvíli vychladnout a potom vyklepneme z formiček. 
- 
                                5Podáváme ihned nebo uskladníme do těsnící nádoby. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        