Slezská pivní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 228.9 mg
  • Vláknina 3089.8 mg
  • Vitamín A 3089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.

  • 2

    Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.

  • 3

    Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu