Studená skopová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Skopová kýta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 374 mg
  • Vláknina 8860.9 mg
  • Vitamín A 8860.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou skopovou kýtu vykostíme a prošpikujeme špalíčky slaniny a oloupaného česneku.

  • 2

    Smícháme citronovou šťávu se solí, pepřem a majoránkou. Směsí maso potřeme, stočíme je a zavážeme. Vložíme do vařící osolené vody, do které jsme dali oloupanou mrkev, celer a cibuli. Vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařené maso vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu