Grilovaný losos s paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 800 g Losos - filety
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1187 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 837.2 mg
  • Vláknina 5563.2 mg
  • Vitamín A 5563.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, polovinu paprik dáme pod gril a pečeme, až se na slupce objeví puchýře. Vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přidáme 40–50 g másla a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme česnek a papriku.

  • 3

    Podušenou papriku zalijeme vínem a vývarem, povaříme dvě minuty a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, tymiánem a 3 minuty povaříme. Papriku vybereme děrovanou lžící. Vše rozmixujeme. Kostičky papriky ponecháme stranou, přidáme do omáčky a necháme 3 minuty prohřát.

  • 4

    Filé z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 5

    Rošt v troubě pokryjeme alobalem a rozložíme na něj lososa. Na něj dáme zbylé kousky másla. Grilujeme 5 minut, potom obrátíme a grilujeme ještě 5 minut.

  • 6

    Hotovou rybu dáme na mísu a podáváme s paprikovou omáčkou.

Komentáře k receptu