Rýžová kaše s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Med včelí
  • 240 g Rýže loupaná
  • 100 g Mandle plátky
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 4175.7 mg
  • Vitamín A 4175.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu s medem uvedeme do varu a sebereme pěnu. Přisypeme rýži a vaříme ji doměkka.

  • 2

    Před koncem varu přidáme citronovou šťávu a kůru, špetku šafránu a hřebíček.

  • 3

    Uvařenou kaši nalijeme do mističek a necháme vychladnout. Před podáváním dezert posypeme nasekanými mandlemi a skořicí.

Komentáře k receptu