Rýžová kaše s hrozinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Hrozinky
  • 400 g Kompot švestkový
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 311.6 mg
  • Vláknina 6100 mg
  • Vitamín A 6100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře opranou rýži dáme do mléka, vložíme k ní vanilkový lusk a vaříme doměkka.

  • 2

    Když je rýže uvařená, přimícháme k ní cukr, opláchnuté hrozinky a rozdělíme do misek.

  • 3

    Každou porci posypeme skořicovým cukrem, polijeme lžíci rozpuštěného másla a podáváme se švestkovým kompotem.

Komentáře k receptu