Fazolový salát s pálivými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2430.6 mg
  • Vláknina 38105 mg
  • Vitamín A 38105 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.1 mg
  • Vitamín E 20.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v čerstvé vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme.

  • 2

    Zvlášť uvaříme omyté paprikové lusky, oloupeme je, zbavíme semínek a nasekáme. Papriky přidáme k fazolím spolu s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem.

  • 3

    Salát podle chuti osolíme, zalijeme olejem a dobře promícháme. Podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu