Treska v hořčicové omáčce
Suroviny
- 15 g Sůl
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 5 g Pepř bílý
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Voda pitná
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Treska aljašská
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Citrony
 - 0.125 l Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1105 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 2189 mg
 - Bílkoviny 182 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 422.5 mg
 - Draslík 4143.9 mg
 - Vláknina 5488.3 mg
 - Vitamín A 5488.3 mg
 - Vitamín B6 4.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky ryby omyjeme, osušíme a zakapeme citrónovou šťávou, obě strany osolíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na čtvrtky. Rybu dáme do menšího hrnce s vínem, vodou, zeleninou, bobkovým listem a vaříme 10–15 minut, při nízké teplotě.
 - 
                                3
V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme mouku a vymícháme zlatavou jíšku, přidáme hořčici, vývar, smetany, sůl a pepř. Povaříme 2–3 minuty.
 - 
                                4
Rybu upravíme na mísu, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.