Pečená treska s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Slanina vepřová
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 1641.7 mg
  • Vitamín A 1641.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem.

  • 2

    Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny.

  • 3

    Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat.

  • 4

    Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

  • 5

    Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme.

Komentáře k receptu