Kachna v polévce
Suroviny
- 100 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2104 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 202 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 343 mg
 - Vláknina 4601 mg
 - Vitamín A 4601 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme moukou smíchanou se strouhankou. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, vsypeme na rozehřáté sádlo, přidáme oloupanou, nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a kachní maso. Vše osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Polévku opepříme, okořeníme majoránkou a přidáme nasekanou petrželku. Podle chuti okyselíme.