Nadívaná kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Vepřová plec
  • 1800 g Kachna mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1297 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 176.8 mg
  • Vláknina 642.2 mg
  • Vitamín A 642.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.

  • 2

    Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.

  • 3

    Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.

  • 4

    Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.

Komentáře k receptu