Krůtí steaky s kyselým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 15 g Sůl
  • 9 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Džus jablečný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Krůtí prsa
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1.71 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1615 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 174.5 mg
  • Draslík 1034.1 mg
  • Vláknina 7890.4 mg
  • Vitamín A 7890.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé zelí nasekáme. Oloupané jablko nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme polovinu másla a podusíme cibuli. Přidáme zelí a ještě několik minut podusíme. Pak přidáme jablka a jablečný mošt, ochutíme solí, pepřem, cukrem a kmínem. Dusíme zakryté asi 25 minut.

  • 3

    Řízky opepříme a posypeme paprikou. Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a řízky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme, vyjmeme z pánve a uchováme teplé.

  • 4

    Do zelí vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s krůtími steaky.

Komentáře k receptu