Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 30 g Margarín
  • 5 g Sůl
  • 40 g Hořčice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 493.7 mg
  • Vláknina 4802.5 mg
  • Vitamín A 4802.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Smažíme asi 10 minut dokud maso nezměkne.

  • 2

    Přitom rozpálíme jinou pánev s margarínem a přidáme mouku a smažíme asi minutu. Stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme dokud směs není zcela hladká a hustá.

  • 3

    Poté vaříme asi 3 minuty, vmícháme hořčici, sůl a pepř.

  • 4

    Hotovou omáčku nalijeme na steaky a zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu