Grilované hovězí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Hovězí svíčková
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252 mg
  • Draslík 2176.4 mg
  • Vláknina 3631.7 mg
  • Vitamín A 3631.7 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Z citrónu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  • 2

    Z petrželky, cibule, koření, oleje, citrónové kůry a šťávy, vymícháme marinádu a naložíme do ní plátky hovězí svíčkové. Necháme 30 minut marinovat.

  • 3

    Gril předehřejeme, plátky masa položíme 20 cm od zdroje tepla a grilujeme asi 2 minuty z každé strany.

  • 4

    Hotové plátky upravíme na talíře a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu