Grilované hovězí kotlety s omáčku Chimichurri

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 ml Omáčka Chimichurri
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Hovězí kotlety s kostí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 2145 mg
  • Vitamín A 2145 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso i s kostí pokapeme olejem a ochutíme pepřem. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 6min po každé straně, pokud chceme steaky krvavé, 8min pro středně propečené, nebo cca 12min pro dobře propečené.

  • 2

    Poté maso osolíme, necháme 5min odpočinout, před podáváním odřízneme od kosti a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Podáváme teplé např.s omáčkou Chimichurri.

Komentáře k receptu