Hovězí filé v ústřicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 350 g Fazolové klíčky
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 7 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 681.6 mg
  • Vláknina 5715.8 mg
  • Vitamín A 5715.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě.

  • 2

    Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce.

  • 3

    Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme.

  • 4

    Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple.

  • 5

    Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu