Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 250 g Zelí kysané
  • 15 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Česnek medvědí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 3668.8 mg
  • Vitamín A 3668.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády.

  • 2

    Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno.

  • 3

    V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.

  • 4

    Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty.

  • 5

    Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu