Hovězí maso s fazolovými lusky Zufilet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 20 g Zázvor celý
  • 20 g Šalotka
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Cibulka jarní
  • 40 g Omáčka ústřicová
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 12 ml Olej sezamový
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 25 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 487.2 mg
  • Vláknina 2180 mg
  • Vitamín A 2180 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou 10 minu povaříme na proužky nakrájené fazolové lusky, které potom scedíme a necháme k dalšímu použití.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, drobně nakrájené chilli papričky, zázvor, nasekanou jarní cibulku. Vše dohromady zprudka smažíme přibližně 10 sekund.

  • 3

    Do hrnce přimícháme nakrájené maso, osmahneme asi půl minuty. Potom zalijeme rýžovým vínem, přilijeme ústřicovou a sojovou omáčku a vaříme asi 1 minutu. Vmícháme nakrájenou šalotku, scezené a uvařené fazolové lusky a nakonec sezamový olej. Necháme na ohni za stálého míchání zredukovat 5 minut, potom odstavíme.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu