Marinovaný rostbíf
Suroviny
- 700 g Hovězí maso zadní
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 3 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 38.4 mg
 - Vláknina 477.5 mg
 - Vitamín A 477.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.
 - 
                                2
Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
 - 
                                3
Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.
 - 
                                4
Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.