Hovězí maso po dalmátsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 709 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 93.3 mg
 - Draslík 517.8 mg
 - Vláknina 345 mg
 - Vitamín A 345 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji.
 - 
                                2
Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem.
 - 
                                3
Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou.