Hovězí maso po makedonsku
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
 - 200 g Cibule
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Mrkev kořen
 - 20 g Sůl
 - 0.5 g Pepř černý mletý
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 80 ml Víno červené
 - 800 ml Voda pitná
 - 120 ml Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 50.2 mg
 - Draslík 183.7 mg
 - Vláknina 5569.5 mg
 - Vitamín A 5569.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
 - 
                                2
Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme.
 - 
                                4
Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme.