Hovězí maso po makedonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Víno červené
  • 800 ml Voda pitná
  • 120 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 183.7 mg
  • Vláknina 5569.5 mg
  • Vitamín A 5569.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Vše povaříme.

  • 4

    Nakonec do šťávy vložíme měkké maso a zvlášť uvařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a fazolové lusky. Přilijeme červené víno, přisolíme a dobře provaříme.

Komentáře k receptu