Dušené kuře s hadincem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hadinec
  • 1200 g Kuře
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 484.8 mg
  • Vláknina 601.6 mg
  • Vitamín A 601.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.

  • 3

    Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu