Telecí medailonky s portským vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ořechy lískové
  • 800 g Telecí kýta
  • 100 ml Víno portské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 236.8 mg
  • Draslík 827.2 mg
  • Vláknina 2042.8 mg
  • Vitamín A 2042.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Medailonky opepříme a lehce zaprášíme moukou.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Medailonky opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso by mělo zůstat uvnitř lehce růžové.

  • 3

    Maso vyjmeme z pánve, osolíme, zakryjeme a necháme v teple.

  • 4

    Pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní mleté oříšky, víno, smetanu a seškrábnutou šťávu ze dna pánve. Promícháme, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.

  • 5

    Ihned podáváme s nudlemi nebo vařenou brokolicí.

Komentáře k receptu