Telecí medailonky s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ananas
  • 40 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 350 g Telecí svíčková
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 12 ml Olej olivový
  • 12 ml Rum
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 479.8 mg
  • Vláknina 194.7 mg
  • Vitamín A 194.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas oloupeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky, šťávu zachytáváme do misky.

  • 2

    Plátky ananasu osmahneme na rozpáleném másle, zalijeme rumem a zapálíme. Poté odložíme stranou.

  • 3

    Máslo necháme rozpálit s olejem a osmahneme na něm medailonky asi 2 minuty z každé strany.

  • 4

    Slaninu osmahneme na šťávě z masa a opět odložíme stranou.

  • 5

    Do šťávy na pánvi vmícháme ananasovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit.

  • 6

    Maso, slaninu i ananas podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu