Zeleninový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 750 g Kapusta růžičková
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Feta
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 962.3 mg
  • Vláknina 31279.8 mg
  • Vitamín A 31279.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě asi 8 minut, poté ji scedíme.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a opečeme na másle. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, vložíme lístky tymiánu a dusíme asi 8 minut.

  • 3

    Kapustu s rajčaty přidáme k bramborám, dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené olivy a guláš ochutíme octem.

  • 4

    Na talířích posypeme každou porci sýrem Feta, rozkrájeným na nudličky.

Komentáře k receptu