Minikarbanátky z okouníka mořského

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okouník mořský
  • 100 g Chléb toastový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 274.3 mg
  • Draslík 761.4 mg
  • Vláknina 4320.8 mg
  • Vitamín A 4320.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé (mražené) z okouníka rozmixujeme. V horkém mléce namočíme toastový chléb, promícháme s rybou, oloupanou nasekanou cibulí, vejci, rozsekaným koprem a petrželkou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a osmažíme je v pánvi na oleji do zlatova.

  • 3

    Můžeme podávat s hořčičnou omáčkou.

Komentáře k receptu