Pórková polévka se sýrem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 8 polévková lžíce Sýr smetanový tavený 45%
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 358 g
  • Sodík 1299 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1141.3 mg
  • Vláknina 27337.8 mg
  • Vitamín A 27337.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.

  • 3

    Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu