Brambory pečené s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Brambory
 - 300 g Rajčata
 - 0.5 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.7 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1243.2 mg
 - Vláknina 14946.2 mg
 - Vitamín A 14946.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.
 - 
                                3
Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.
 - 
                                4
Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.
 - 
                                5
Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.