Rýže se slávkami v omeletě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1447 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 596.7 mg
 - Draslík 1709 mg
 - Vláknina 13239.8 mg
 - Vitamín A 13239.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.6 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.
 - 
                                2
Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.
 - 
                                3
Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.
 - 
                                5
Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.
 - 
                                6
Ihned podáváme.