Rýže se slávkami po tarantsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1599 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 1551.6 mg
 - Vláknina 19712.5 mg
 - Vitamín A 19712.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme petrželku a nasekáme ji. Oloupeme stroužek česneku a rozdrtíme ho. Odrhneme slávky a důkladně je omyjeme ve studené vodě. Vložíme je do pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno a olej. Necháme pod pokličkou na středním plameni za občasného zatřesení pánví otevřít.
 - 
                                2
Stáhneme pánev z ohně, vyloupejeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a zavřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu z vaření a uschováme. Oloupeme cibule a jemně je pokrájíme. Oloupeme brambory a pokrájíme je na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Zapékací nádobu vytřeme olejem, rozprostřeme na dno vrstvu cibule, vrstvu brambor, vrstvu vyloupaných měkkýšů a nakonec rýži. Vše zalijeme bílým vínem, olejem a osolíme. Stejným způsobem postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Navrch přidáme směs rajčat, brambor a vyloupaných měkkýšů.
 - 
                                3
Vše posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem, zastříkneme olejem, zalijeme tekutinou z vaření slávek a rybím vývarem. Nádobu vložíme na 30-40 minut do trouby předehráté na 180 °C. Hotový pokrm necháme pár minut odstát. Podáváme horký přímo v zapékací nádobě.