Rychlá francouzská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 945 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 1191 mg
  • Vláknina 2143.9 mg
  • Vitamín A 2143.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme přímo do vařícího vývaru.

  • 2

    Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Polévku zvolna vaříme asi 10 minut, zmírníme teplotu, přidáme smetanu se žloutkem a dále nevaříme.

  • 3

    Polévku osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu