Rigatoni s bílými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 230 g Těstoviny Rigatoni
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 596.8 mg
  • Vláknina 20662.4 mg
  • Vitamín A 20662.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny, mrkev a vaříme 8 minut. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 3–4 minuty, až je vše měkké, ale ještě pevné.

  • 3

    Během vaření očistíme salát endivii a nakrájíme ho na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme salát, česnek a 2 minuty dusíme, až změkne. Pak přidáme slité a propláchnuté fazole. Prohřejeme asi 3 minuty.

  • 4

    Těstoviny, mrkev a brokolici necháme dobře okapat a dáme je do mísy. Vše důkladně promícháme se salátem, fazolemi a nastrouhaným parmazánem. Přidáme sůl a pepř podle chuti, upravíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu