Vanilkový krém s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 40 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.75 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 144 mg
  • Vláknina 4862.5 mg
  • Vitamín A 4862.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Téměř všechno mléko s cukrem přivedeme k varu. Přidáme pudinkový prášek a žloutek rozmíchaný ve zbylém mléce a za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 2

    Do vychladlého krému vmícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu