Jambalaya s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 180 g Rýže loupaná
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 379.7 mg
  • Vláknina 6912 mg
  • Vitamín A 6912 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.

  • 3

    Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.

  • 4

    Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.

  • 5

    Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.

  • 6

    Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu