Bulgur s mletým jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 150 g Bulgur
  • 400 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 765 mg
  • Vláknina 21743.2 mg
  • Vitamín A 21743.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a nakrájíme na drobno.

  • 2

    Olej a máslo rozpálíme, přidáme cibuli a krátce podusíme. Přidáme mleté maso, feferonku a vše opečeme. Pak přidáme bulgur, česnek a lilek.

  • 3

    Rajčata nasekáme a přidáme ke směsi i se šťávou, vodou, pepřem, paprikou, solí a kmínem. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut, mírným varem.

  • 4

    Do hotového bulguru přimícháme nasekanou petrželku, dáme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu