Jihočeská lepenice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1350 g Brambory
  • 1500 g Zelí kysané
  • 80 g Tuk
  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 866.3 mg
  • Vláknina 12790 mg
  • Vitamín A 12790 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.

  • 3

    Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.

  • 4

    Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.

Komentáře k receptu